Uvjeti kupnje

Predugovorne obavijesti

U nastavku internetska trgovina www.dekla.hr donosi Uvjete kupnje za svoje Kupce:

 

Sadržaj:

 1. Općenito
 2. Postupak kupovine
 3. Proizvodi
 4. Valute i cijene
 5. Način plaćanja
 6. Izjava o sigurnosti
 7. Dostava i troškovi dostave
 8. Reklamacije i povrat
 9. Povrat / Jednostrani raskid ugovora
 10. Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača
 11. Ograničenje odgovornosti
 12. Zaštita osobnih podataka i kolačići
 13. Online rješavanje sporova

 

Općenito

U nastavku se nalaze pravila i uvjeti korištenja sadržaja internet trgovine dekla.hr. Upoznajte se s pravilima prije početka korištenja stranice i usluga sa stranice kako bismo izbjegli eventualne naknadne nesporazume i posljedice u svezi s time. Korištenjem sadržaja i usluga/prodajena stranici dekla.hr, smatra se da ste u cijelosti i u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima, da ih u potpunosti razumijete i da ih prihvaćate. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne pristupate dekla.hr i ne koristite njezine sadržaje.

Ovim Uvjetima kupnje je definiran postupak korištenja ovih web stranica, kupnje proizvoda te sva prava i obveze Kupca i Prodavatelja koji proizlaze na temelju sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu između Kupca i Prodavatelja. Uvjeti su napravljeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača te su obveza Prodavatelja. Uvjeti su dio Ugovora sklopljenog na daljinu te ih Kupac treba prihvatiti i iskazati suglasnost s njima prilikom naručivanja proizvoda pa vas molimo da ih pročitate prije korištenja trgovine. Isti su dostupni za preuzimanje.

Pojmovi u daljnjem tekstu:

Prodavatelj:
DEKLA, obrt za izradu poklona, lasersko rezanje i 3D printanje,
vl. Mateja Bartolin,
Mače, Mače 159A

Kupac:
svaka punoljetna osoba fizička ili pravna koja posjeti internet trgovinu Prodavatelja i naruči proizvod ili
usluge putem web stranice.

 

Postupak kupovine

Na webshopu DEKLA.HR možete kupovati kao “gost” korisnik, što znači da ne morate otvarati korisnički račun ako to ne želite.

Nakon biranja proizvoda na stranici željenog proizvoda dodajte proizvod u košaricu, odaberite željene količine i boje ukoliko ih proizvod ima, te upišite personalizaciju ukoliko proizvod isto dopušta. Ako zaliha nestane, proizvod će automatski biti uklonjen iz vaše košarice. Cijene proizvoda u košarici svakodnevno se ažuriraju.
Nakon toga nastavljate kupovinu ili završavate istu klikom na ikonu košarice i odabirom ikone “Košarica” i odabirom gumba “Kreni na plaćanje” te odradite sve potrebne korake do završetka postupka naručivanja (unos podataka o kupcu, adresi dostave i načinu plaćanja u elektronski obrazac). Klikom na gumb “Naruči” šaljete narudžbu. Nakon uspješno predane narudžbe na e-mail adresu primit ćete potvrdu o obavljenoj kupnji.

Za ispravnost i istinitost osobnih i ostalih podataka u postupku kupovine i registracije odgovoran je Kupac.

 

Proizvodi

Fotografije proizvoda na dekla.hr web shopu su ilustrativne prirode. Slika koja ilustrira proizvod na internetskoj stranici dekla.hr ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda te kupac takve prozvode ne može reklamirati s te osnove jer se ne radi o nedostatku proizvoda.

Opisi proizvoda, cijena i ostali podaci o proizvodima na web stranici su podložni tehničkim ili ljudskim pogreškama (nepravilnosti u radu web stranice, tipografske pogreške i sl.). Prodavatelj će nastojati na web stranicama dekla.hr objavljivati točne i aktualne podatke, ali ne preuzima odgovornost za točnost i potpunost istih, te zadržava pravo jednostranog raskida ugovora u slučaju neispravnosti podataka o proizvodima.

 

Poklon setovi

Poklon set / Grupa proizvoda je komplet proizvoda koji se mogu zajedno naručiti u određenim bojama koje se međusobno mogu kombinirati. Kupnjom poklon seta možete uštedjeti 10% od ukupne cijene.

 

Poklon bonovi

Poklon bon se smatra sredstvom plaćanja te vrijedi godinu dana od datuma izdavanja. Poklon bon se izdaje na ime osobe i nije prenosiv na treću osobu. Poklon bon možete iskoristiti tako da kod plaćanja narudžbe u polje za unos Promotivnog koda upišite kod sa poklon bona.

 

Valute i cijene

Cijene proizvoda na stranici i reklamama su maloprodajne, iskazane u eurima/kunama (€ / HRK) i uključuju PDV. Cijene se mogu mijenjati bez prethodne najave i vrijede u trenutku narudžbe. Promjene u cijenama ne odnose se na izvršene narudžbe. Akcijske cijene vrijede isključivo za vrijeme trajanja ponude i u trenutku narudžbe.

U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave koji se naknadno zaračunavaju. Za narudžbe u vrijednosti iznad 50 € troškove dostave snosi Prodavatelj.

 

Akcijske cijene

Prodavatelj će povremeno stavljati određene proizvode ili skupine proizvoda na akciju. Nakon isteka akcijske prodaje Prodavatelj neće zaprimati narudžbe po uvjetima akcije. Prodavatelj zadržava pravo prodaje do isteka zaliha. Popuste i akcije nije moguće međusobno kombinirati.

 

Način plaćanja

Na dekla.hr internetskoj trgovini moguće je plaćanje:

 • virmansko plaćanje
 • plaćanje pouzećem

 

Virmansko plaćanje ili opća uplatnica

Kod virmanskog plaćanja ili plaćanja općom uplatnicom, na svoju e-mail adresu ćete dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Molimo uplatu izvršiti nakon što se obračuna i poštarina da izbjegnete plaćanje dvaput. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune – putem banke, pošte, Fine ili sl.

Po zaprimljenoj uplati, poslat ćemo vam naručene proizvode.

 

Plaćanje pouzećem

Plaćanje pouzećem je plaćanje koje se vrši isključivo u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda od dostavljača na navedenoj adresi dostave. U slučaju da Kupac nije na dostavnoj adresi u trenutku isporuke proizvoda, dostavljač ostavlja obavijest o prispjeću pošiljke i mogućnostima preuzimanja ili kontaktira Kupca radi daljnjeg preuzimanja.

 

Izjava o sigurnosti

Internet trgovina primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti vaših podataka. Web stranica je zaštićena SSL certifikatom (Secure Socket Layer) koji osigurava sigurnu razmjenu podataka između korisnika web stranice i servera na kojem se stranica nalazi. Prisutnost SSL certifikata možete utvrditi po malom zelenom lokotu koji se nalazi na vrhu ili dnu stranice (ovisno o internet pregledniku), također, zaštićena stranica ispred adrese u adresnoj traci ima https://.

 
 
 

Dostava i troškovi dostave

Rok isporuke pošiljke je 20 radnih dana.

Prilikom internet kupovine nudimo Vam opciju dogovora oko dostave:

 1. Naručene proizvode dostavit ćemo putem Mail Boxes etc. na adresu koju ste naveli prilikom kupnje (obratite pažnju da prilikom kupnje možete definirati adresu isporuke različitu od adrese platitelja).  Dostavu izvan Hrvatske ćemo po dogovoru s kupcem obračunati posebno.
 2. Lokalno preuzimanje
 3. Ostalo po dogovoru

Kod transakcijskih plaćanja, poštarina se obračunava kasnije te sve troškove dostave snosi Kupac, način dostave je po dogovoru.

 • 6,00 € / 45,21 kn za standardnu dostavu
 • osobno na lokaciji Mače
 • iznad 50 € / 376,73 kn besplatna dostava

 
 
 

Reklamacije i povrat

Reklamacije

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu. Molimo vas da usporedite primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje odmah to napomenite vašem dostavljaču jer naknadne reklamacije ne uvažavamo. U slučaju nemogućnosti isporuke druge robe, Dekla.hr nadoknadit će kupcu njegove troškove povrata robe i vrijednost robe koju više nije u mogućnosti isporučiti. Reklamirana roba do potpunog plaćanja ostaje vaše vlasništvo.

Kupac može uputiti opravdanu reklamaciju:

 • e-mailom na info@dekla.hr s naslovom “Reklamacija”
 • pisanim putem na adresu DEKLA, obrt za izradu poklona, lasersko rezanje i 3D printanje, vl.Mateja Bartolin, Mače, Mače 159A

Reklamacija se smatra valjanom ako se utvrdi da odgovara uvjetima sukladno Zakonima o zaštiti potrošača i obveznim odnosima. Za reklamaciju proizvoda nužno je predočiti dokaz o kupnji odnosno račun. Prodavatelj je dužan u roku od 15 dana od dana primitka pisane reklamacije Kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti Kupcu cjelokupan plaćeni iznos, računajući od dana primitka pisane obavijesti o raskidu ugovora.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 • isporuka robe koja nije naručena
 • isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja

 

Povrat / Jednostrani raskid ugovora

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Kupac ima pravo na povrat proizvoda jednostranim raskidom ugovora bez navođenja razloga unutar 14 dana od primitka pošiljke. Rok za raskid ugovora teče od dana primitka pošiljke. Ako su naručeni proizvodi isporučeni u nekoliko odvojenih pošiljki, rok teče od dana primitka zadnje pošiljke. Ako je dogovorena redovita isporuka proizvoda kroz određeni period, rok teče od primitka prve pošiljke.

Način korištenja prava na jednostrani raskid ugovora

Kupac je dužan Prodavatelja obavijestiti o odluci o raskidu ugovora popunjavanjem Obrasca za raskidanje ugovora i slanjem istoga na email adresu info@dekla.hr prije isteka roka za raskid ugovora. Prodavatelj će potvrditi primitak obavijesti bez odgađanja putem email pošte.

Učinak jednostranog raskida ugovora

Ako Kupac iskoristi pravo raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je temeljem ugovora primila. Prodavatelj će izvršiti povrat novčanih sredstava na isti način na koji je izvršena uplata u roku od 14 dana od primitka obavijesti o raskidu ugovora a nakon što Kupac izvrši povrat primljene robe. Kupac povrat proizvoda mora izvršiti u roku 14 dana od poslane obavijesti Prodavatelju o raskidu ugvora.

Proizvode vratite u originalnom pakiranju, neotvorene, nekorištene i neoštećene, uz priloženu kopiju računa. Trošak dostave za povrat proizvoda snosi sam Kupac. Kupac je odgovoran da kod povrata proizvoda iste prikladno zapakira kako bi se spriječila oštećenja u transportu. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ukoliko proizvod nije prikladno zaštićen, vraćen je oštećen ili sa nepotpunom dokumentacijom i ukoliko se navedeno ne ispravi u dodatnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio obvezu povrata te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat sredstava.

Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

 • ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena
 • predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora
 • predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
 • predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe
 • predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave
 • predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima
 • predmet ugovora isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana, ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja trgovca
 • potrošač posebno zahtijevao posjet trgovca radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je potrošač izrijekom zahtijevao, trgovac pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom
 • predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke
 • predmet ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije
 • ugovor sklopljen na javnoj dražbi
 • predmet ugovora pružanje usluge smještaja koji nije namijenjen stanovanju, pružanje usluge prijevoza robe, usluge najma vozila, usluge isporuke hrane i pića ili usluga vezanih uz slobodno vrijeme, ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju
 • predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.

 

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Prigovore na naše usluge možete dostaviti u pisanom obliku na:

 • email adresu info@dekla.hr
 • poštom na adresu DEKLA, obrt za izradu poklona, lasersko rezanje i 3D printanje, vl. Mateja Bartolin, Mače, Mače 159A

Molimo Vas da navedete istinite i točne podatke:

 • ime i prezime
 • adresa
 • email adresa za odgovor

koji će Vam biti poslan u pisanom obliku 15 dana od dana primitka prigovora.

 

Ograničenje odgovornosti

Web stranice služe kao elektroničko prodajno mjesto obrta DEKLA koji ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija ili proizvoda s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. DEKLA obrt ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava web trgovine ili propusta djelatnika obrta.

 

Vlasnik i tvorac ove web stranice oslobađaju se svake odgovornosti koja bi mogla nastati nepravilnim i nepažljivim korištenjem proizvoda s ove internet stranice. Svi proizvodi koji su u prodaji na ovoj internetskoj / web stranici su izrađeni s pažnjom i maksimalnom kvalitetom te su originalni proizvodi te se vlasnik stranice i Prodavatelj (Dekla obrt) ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu povredu, ozljedu ili materijalnu štetu nastalu korištenjem proizvoda kupljenih putem ove stranice.

 

Vlasnik ove web trgovine zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave a koji počinju važiti objavom na stranici. Svaki krajnji korisnik je odgovoran i dužan periodično ili u trenutku upotrebe usluga sa ovih stranica pregledati Uvjete i upoznati se s njima. Nastavkom uporabe ove web stranice od strane krajnjeg korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva se da krajnji korisnik potvrđuje i prihvaća sve navedene uvjete.

Za sva pitanja ili nejasnoće vezane za uvjete korištenja, molimo da se obratite na e-mail adresu: info@dekla.hr

 

Zaštita osobnih podataka i kolačići

 

Zaštitu Vaših osobnih podataka shvaćamo vrlo ozbiljno i stoga uvijek nastojimo korištenje naših usluga učiniti sigurnim. Ova izjava o zaštiti podataka određuje koje podatke od Kupca prikupljamo prilikom korištenja usluga na web stranici, u koju svrhu ih koristimo te kako ih štitimo. Prodavatelj se obvezuje čuvati, koristiti i obrađivati podatke u skladu sa zakonom.

Osobni podaci su svi podaci na temelju kojih se može utvrditi identitet Kupca, npr. ime i prezime, adresa stanovanja, e-mail adresa i sl.

Molimo Vas imajte na umu da će u okviru unapređenja naših aktivnosti u svrhu poboljšanja naših usluga možda biti potrebne dopune ove izjave o zaštiti podataka. U tom slučaju, o tome ćemo Vas obavijestiti.

 Sadržaj

 • Prikupljanje osobnih podataka i razlozi prikupljanja
 • Koji se podaci prikupljaju
 • Praćenje od trećih strana putem interneta (kolačići)
 • Mjerenje konverzije pomoću piksela za praćenje aktivnosti posjetitelja Facebooka
 • Dijeljenje (sharing)
 • Sigurnost, čuvanje i prosljeđivanje podataka
 • Pravo opoziva, davanje informacija, promjena podataka i kontakt

 

Prikupljanje osobnih podataka i razlozi prikupljanja

Prodavatelj prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjenje obveza prema Kupcu proizvoda i usluga, odnosno za realizaciju postupka kupnje i dostavu kupljenog proizvoda ili usluge. Vaše osobne podatke koristimo u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama.

Osobni podaci koje nam dajete na raspolaganje prilikom naručivanja, pretplate na Newsletter, uplata putem banke ili prilikom zasnivanja i izvršavanja ugovornih odnosa između vas i dekla.hr,  prikupljat će se i obrađivati isključivo u okviru ispunjavanja naših zakonskih obveza ili ugovornih obaveza prema vama temeljem vaše suglasnosti.

Vaše ćemo podatke koristiti za dostavu naručenih proizvoda i usluge, međusobnu komunikaciju, čestitanje rođendana i s time povezanih radnji i aktivnosti, slanje newslettera i promotivnih materijala da vas obavijestimo o akcijama, novitetima, radionicama, edukacijama, promocijama. Automatski prikupljene podatke koristimo za poboljšanje stranica i ponude sukladno interesima korisnika i kupaca.

Koji se podaci prikupljaju

Osobni podaci koje prikupljamo i obrađujemo su podaci koje nam ostavljate prilikom naručivanja i posjećivanja web stranice www.dekla.hr (Prodavatelj), prilikom uplata putem bankovnog računa ili prilikom zasnivanja i izvršavanja ugovornih odnosa između vas i Prodavatelja, koji se mogu direktno ili indirektno povezati s vama.

To su sljedeći podaci: puno ime i prezime, telefonski broj(evi), adresa stanovanja, e-mail adresa, datum rođenja, OIB, bankovni podaci u slučaju uplata putem banke.

Automatski prikupljamo podatke sa računala posjetitelja web stranica Dekla. Ti podaci su IP adresa, podaci o hardwareu, softwareu te internetskom pretraživaču koji posjetitelj koristi za pristup internetu i stranici, datum i vrijeme posjeta stranici, podaci o operativnom sustavu i jezičnim postavkama, klikovima na stranici, pregledanim stranicama i podstranicama koje je posjetitelj gledao. Na temelju tih podataka ne možemo utvrditi identitet posjetitelja web stranice.

 

Praćenje od trećih strana putem interneta (kolačići)

Naše internetske stranice možete koristiti bez da se na njih registrirate i/ili prijavite, a pri tom se mogu koristiti sljedeći alati:

Kolačići

U svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja ove web stranice, moramo na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (kolačića – eng. naziv cookies). Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić? Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što je preferirani jezik. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Google AdWords

Ovaj alat se koristi za spremanje posjeta web stranici u svrhu reklame (remarketing) na Googleu i Display Networku. Vaš preglednik pohranjuje kolačiće prilikom vaše posjete nekoj web stranici,a ti kolačići omogućuju da vas se prepozna kao posjetitelja kada gledate web stranice na Googleu. Na tim stranicama vam se kao posjetitelju nude oglasi koji se odnose na sadržaj koji ste već prije gledali na nekim drugim web stranicama a koje koriste opcije remarketinga. Možete odbiti prikupljanje podataka kroz Google AdWords na web stranici http://www.google.com/settings/ads.

Google AdWords praćenje konverzija

Ovim se alatom kreiraju statistike konverzije koje mjere učinkovitost naših online reklamnih kampanja. Kolačić za praćenje konverzije postavlja se kada korisnik klikne na oglas kojeg je postavio Google. Prema odredbama o zaštiti podataka pružatelja Google, ne obrađuju se nikakvi osobnih podaci. Ako ne želite sudjelovati u praćenju, možete obustaviti korištenje podatka u tu svrhu na način da kolačić za praćenje konverzije deaktivirate preko postavki za korištenje kolačića u vašem web pregledniku.

Molimo imajte na umu kako aktualni internetski preglednici prihvaćaju “kolačiće” sukladno standardnim, već zadanim postavkama. Vi možete postavke u vašem pregledniku postaviti tako da ne dozvoljavaju sve ili samo određene “kolačiće” ili da vas se traži za odobrenje za prihvaćanje novog “kolačića”. Upute za prihvaćanje “kolačića” možete kod većine preglednika pronaći putem opcije “pomoć” u listi izbornika. U tim uputama ćete pronaći i upute za brisanje već prihvaćenih “kolačića”.

Mjerenje konverzije pomoću piksela za praćenje aktivnosti posjetitelja Facebooka

Koristimo kolačić “Piksel za praćenje aktivnosti posjetitelja” Facebooka Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD (“Facebook”). To je „kolačić“, koji se pohranjuje na vaše računalo i može se učitati s vašeg računala. Pomoću njega se prate aktivnosti korisnika nakon što su oni vidjeli ili kliknuli na oglas na Facebooku. Tako se mjeri učinkovitost oglasa na Facebooku a za svrhu statistike i istraživanja tržišta. Tako prikupljeni podaci su za nas anonimni, tj. ne mogu se povezati s identitetom korisnika.

Međutim, ti se podaci pohranjuju i obrađuju od strane Facebooka, tako da se ti podaci mogu povezati s dotičnim profilom korisnika i Facebook ih može koristiti u vlastite promidžbene svrhe sukladno Izjavi o zaštiti podataka za korištenje Facebooka (http://www.facebook.com/about/privacy/). Vi možete Facebooku i njegovim partnerima omogućiti oglašavanje na Facebooku i izvan Facebooka. U tu svrhu će se pohraniti “kolačić” na Vaše računalo. Više informacija potražite u Izjavi o zaštiti podataka navedene društvene mreže.

Dijeljenje (sharing)

Na našoj web stranici su integrirane opcije za dijeljenje na društvenim mrežama Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD kao i Instagram, San Francisco, California, SAD. Osim toga može biti integrirano i polje za dijeljenje putem e-maila. Polja za dijeljenje možete prepoznati po njihovom logotipu.

Tek kada kliknete gumb ‘za dijeljenje’ na našoj web stranici (i samo tada), uspostavlja se direktna veza između preglednika i servera dotične društvene mreže. Prema operaterima navedenih društvenih mreža bez klika na gumb za dijeljenje ne prikupljaju se nikakvi osobni podaci od strane društvenih mreža. Samo kod osoba prijavljenih na dotične društvene mreže ti se podaci, među ostalim i IP adresa, prikupljaju i  obrađuju. Ako ne želite da se vaš posjet na našoj web stranici poveže s vašim korisničkim računom na društvenim mrežama, molimo odjavite se iz korisničkog računa na dotičnoj društvenoj mreži.

Na ovom mjestu naglašavamo da dekla.hr nema uvid u sadržaj prenesenih podataka, kao i njihovo korištenje od strane društvenih mreža. Više informacija o korištenju podataka od strane društvenih mreža možete pronaći u Izjavi o zaštiti podataka navedenih društvenih mreža.

 

Sigurnost, čuvanje i prosljeđivanje podataka

Sigurnost podataka

Provodimo sigurnosne mjere čuvanja vaših podataka bilo u elektroničkom bilo u printanom formatu. Za zaštitu vaših podatka koristimo lozinke, firewall, antivirusne programe, SSL certifikat (Secure Socket Layer) koji osigurava sigurnu razmjenu podataka između korisnika web stranice i servera na kojem se stranica nalazi, tako se osiguravaju podaci koje ostavljate na web stranici. Prisutnost SSL certifikata možete utvrditi po malom zelenom lokotu koji se nalazi na vrhu ili dnu stranice (ovisno o internet pregledniku), također, zaštićena stranica ispred adrese u adresnoj traci ima https://.

Čuvanje podataka

Podaci o Kupcima i plaćanjima čuvaju se u elektronskom a ponekad i printanom obliku. Printani oblici podataka zaštićeni su ključem, a elektronski oblik lozinkom.

Osobni podaci koji se prikupljaju čuvaju se koliko je potrebno za ispunjenje svrhe prikupljanja i obrade podataka. Podaci o Kupcima koji se prikupljaju u svrhu slanja obavijesti o uslugama Prodavatelja i njegove promidžbe čuvaju se do povlačenja suglasnosti/privole od strane Kupca.

Razdoblje čuvanja podataka je dvije godine od datuma posljednje interakcije Kupca, nakon toga se podaci uništavaju.

Osobni podaci Kupca navedeni u svrhu plaćanja putem banke čuvaju se sukladno računovodstvenim važećim propisima.

Prosljeđivanje podataka

Pristup podacima Kupaca ima Prodavatelj (Dekla obrt) kao odgovorna osoba i djelatnici obrta kojima su ti podaci potrebni za obavljanje posla. Odgovorne osobe i djelatnici koji imaju pravo i ovlast pristupa osobnim podacima koje prikuplja Dekla obrt obvezuju se potpisom Izjave o čuvanju povjerljivosti na trajno čuvanje povjerljivosti osobnih podataka i postupanje sukladno važećem Zakonu. Svi djelatnici poštuju načela zaštite osobnih podataka.

Sve prikupljene osobne podatke Prodavatelj ne smije učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon nalaže ili je nužno radi realizacije ugovornih obveza.

Vaši se osobni podaci mogu proslijediti ugovornim partnerima Prodavatelja:

Poslovni partneri za ispunjenje naših obaveza i usluga (računovodstveni servis, marketinške i web agencije, dostavne službe i ostali mogući partneri ovisno o potrebama Prodavatelja). Vaši će se osobni podaci proslijediti ugovornom partneru Prodavatelja samo ako su oni potrebni za izvršenje određene usluge koja je vezana za Vas. Svi poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite osobnih podataka.

Vaše osobne podatke nećemo prosljeđivati drugim osobama osim gore navedenim ugovornim partnerima, jedino ako niste dali svoju suglasnost za to.

S obzirom na prirodu, opseg, svrhu prikupljanja, korištenja i obrade osobnih podataka od strane Prodavatelja, uključujući činjenicu da prikupljanje, korištenje i obrada nije u velikoj mjeri, niti se prikupljaju posebne kategorije osobnih podataka, odnosno Prodavatelj i njegove usluge nisu podložni zakonskoj obvezi imenovanja službenika za zaštitu osobnih podataka, Prodavatelj nema imenovanog takovog službenika.

Pravo opoziva, davanje informacija, promjena podataka i kontakt

Svaki Kupac ima pravo uvida u osobne podatke koje o njemu ima i obrađuje Prodavatelj (primjerice u popisu korisnika usluge). Kupac ima pravo na pristup, ispravak, brisanje ili ograničavanje obrade svojih osobnih podataka. Ima pravo u bilo kojem trenutku povući suglasnost za korištenje osobnih podataka bez navođenja razloga, kao i pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu. Kupac ta prava može zatražiti slanjem e-mail poruke na info@dekla.hr. Registriranim korisnicima omogućeno je samostalno upravljanje svojim podacima, ispravci te prijava ili odjava sa newsletter sustava.

Sva pitanja ili prigovore vezane uz zaštitu osobnih podataka Kupac može uputiti na mail adresu: info@dekla.hr Također se može obratiti s ciljem ostvarivanja svojih prava Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije od 15. 2. 2016., sporove vezane uz online kupnju diljem EU moguće je riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje. Znači ako naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete brže i jednostavnije podnijeti na linku ec.europa.eu/consumers/odr. Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.